Despre noi

Logo Esentza

Esentza Robotics este unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale Colegiului Național ”Petru Rareș” Beclean. Astfel, în cadrul acestei echipe, pe parcursul a doi ani, liceeni de toate vârstele s-au adunat și au lucrat împreună la ceea ce era primul lor robot.

În cele două sezoane de First Tech Challenge România, desfășurate la București, echipa noastră a reușit să stea alături de cei mai buni elevi din țară și să demonstreze faptul că, prin pasiune, orice proiect este realizabil, indiferent de circumstanțe. De asemenea, membrii echipei au legat prietenii de neuitat care, cu fiecare sezon FTC, se reîmprospătează și se îmbogățesc în amintiri frumoase.

În primul sezon, am fost bulversați de această provocare. Era dificil și foarte delicat subiectul roboticii, în special pentru elevii noștri. O materie cu totul nouă, înafara cercului nostru de cunoștințe. Putem spune că ne-am aventurat pe un teren nebătătorit, însă această aventură ne-a motivat. Am petrecut zeci de ore împreună, învățând de la zero tot ce știm acum. Ne-am ajutat unii pe alții, am lucrat cu toții la ceea ce urma să devină P4trick, primul nostru robot.

Suntem convinși că împărtășim această poveste cu majoritatea echipelor, fapt ce ne leagă cu atât mai mult. Ne bucurăm să avem deschidere spre întreaga țară prin intermediul First Tech Challenge România, și suntem entuziasmați să știm că atât de mulți elevi sunt pasionați de robotică, în special privind acum, când această temă devine din ce în ce mai puțin Science-Fiction, ci mai degrabă o chestiune de actualitate.

Al doilea sezon de First Tech Challnege, cu tema Relic Recovery, ne-a găsit într-o altă formație, însă la fel de pasionați. Suntem conștienți de faptul că Esentza Robotics se află într-o continuă schimbare de la an la an, însă noi, membrii cu experiență, ne asigurăm să îi pregătim pe ”boboci” de ceea ce urmează și să le oferim tot sprijinul necesar pentru a fructifica curiozitatea și pasiunea lor.

Tema acestui sezon ne-a oferit un mind twister pe măsura așteptărilor, ideile tuturor fiind dezbătute cu mare atenție, ca mai apoi să luăm decizii asupra designului și ingineriei robotului. Noi credem că această metodă de lucru și colaborare ne vor fi de mare ajutor în viitor, oricare ar fi planul de activare a membrilor. Este o oportunitate unică să muncești într-un mediu atât de ospitalier și profesional și să comunici cu oameni dornici să te ajute și să te ghideze în momentele mai dificile.

Prin munca noastră a luat naștere H3len: un adevărat simbol al pasiunii și sârguinței noastre, precum și a spiritului nostru inovativ și nonconformist, plin de energie și bucurie.

La toate competițiile la care am participat, am fost un nucleu de pozitivitate, un grup de oameni zâmbitori și generoși. Noi credem că este prea rar să ne întâlnim cu celelalte echipe doar la competițiile regionale și de la București. Pentru a remedia această situație, am decis să organizăm Tabăra Națională De Robotică de la Beclean, unde suntem bucuroși să invităm cât mai multe echipe, alături de care să retrăim și să creăm noi amintiri, atât cu, cât și fără roboți

 

De ce activăm pe domeniul „www.bailefiga.ro” ?

În urma unei întelegeri cu autoritățile, s-a realizat un take over a site-ului, de către echipa Esentza, pe perioada Taberei de robotică.

Unde puteți urmarii materiale si fotografii cu/despre noi ?

În cadrul site-ului am rezlizat o pagină dedicate susținătorilor din presă, de unde puteți accesa articolele fiecărui ziar care a scris ceva despre tabăra noastră. Le mulțumim, pe această cale, pentru cuvintele frumoase aduse inițiativei noastre.

Ne mai puteți urmări pe instagram, facebook si youtube pentru a fi puși la curent cu evoluția copiilor și a taberei

 

 

Au început meciurile de calificare. . . #erobocamp #suspense #energetic

A post shared by Summer Camp 2018 (@erobocamp) on


Le mulțumim celor de la Nație Prin Educație pentru susținere, ajutor și pentru faptul că au fost de acord ca Tabăra Națională de Robotică să aibă loc la Beclean

logo-natie_prin_educatie-1